Ritaanvraag

Ritaanvraag

Een ritaanvraag kan op de volgende manieren:

  • Telefonisch 06 20 903 565 (uitsluitend werkdagen tussen 13.30-16.30 uur)

  • E-mail met daarin de belangrijkste gegevens, naam aanvrager, telefonische bereikbaarheid, datum rit en tijd van vertrek (of aankomst) en of u wel of niet met de rolstoel of rollator bent. Richten aan buro@zaanstreekvervoer.nl

Om teleurstelling te voorkomen kunt U het beste de rit(ten) één week, maar ten minste twee werkdagen van tevoren aanvragen.

Tarieven

Er geldt vanaf 1 januari 2019 een ritprijs van € 0,74 per kilometer, met een minimum van €10,00 per rit. Het aantal kilometers wordt berekend vanaf de standplaats van de bus, Wormerveer, Industrieweg 16, via het ophaaladres van de aanvrager, het doel adres en weer terug naar standplaats van de bus. 

Indien de wachttijd tussen uw heen- en terugreis niet meer dan 1 uur bedraagt, kunt u een retourrit aanvragen. De chauffeur en de bus blijven dan op u wachten. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Langer wachten kan, maar kost €5,00 per half uur of deel daarvan. Weet u van tevoren dat het langer gaat duren dan één uur, dan kunt u deze langere wachttijd bij de ritaanvraag reserveren. Dan weet u zeker dat de chauffeur en bus ook ter beschikking blijven. Hebt u niet de extra wachttijd gereserveerd en blijkt tijdens het verblijf dat bus en chauffeur langer moeten blijven, dan is het niet zeker of dat ook kan. Dit is dan namelijk afhankelijk geworden van het programma van bus en chauffeur.