Ritaanvraag

Een ritaanvraag kan op de volgende manieren:

  • Aanvraagformulier.
    Dit formulier kunt u, zo volledig mogelijk ingevuld, aan ons terugsturen
    door op de verzendknop onder aan het formulier te drukken
    .
  • Telefonisch 06 20 903 565 (uitsluitend tussen 13.30-16.30 uur)
  • E-mail buro@zaanstreekvervoer.nl

Om teleurstelling te voorkomen kunt U het beste de rit(ten) één week of ten minste twee werkdagen van tevoren aanvragen.

Tarieven

Er geldt vanaf 1 januari 2019 een ritprijs van € 0,74 per kilometer, met een minimum van €5,00 per rit. Het aantal kilometers wordt berekend vanaf de standplaats van de bus, Wormerveer, Industrieweg 10, naar het ophaaladres van de aanvrager, naar het doel adres en weer terug naar standplaats van de bus.

Indien de wachttijd tussen uw heen- en terugreis niet meer dan 1 uur bedraagt, kunt u een retourrit aanvragen. De chauffeur en de bus blijven dan op u wachten. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Langer wachten kan, maar kost €5,00 per half uur of deel daarvan. Weet u van tevoren dat het langer gaat duren dan één uur, dan kunt u deze langere wachttijd bij de ritaanvraag reserveren. Dan weet u zeker dat chauffeur en bus ook ter beschikking blijven. Hebt u niet de extra wachttijd gereserveerd en blijkt tijdens het verblijf dat bus en chauffeur langer moeten blijven, dan is het niet zeker of dat ook kan. Dit is dan namelijk afhankelijk geworden van het programma van bus en chauffeur.

Voor het gebied ‘Zaanstreek’ geldt per 1 mei 2018 geen zonetarief, meer.